Drugie podejście do Muzeum, tym razem udane. Krótki wstęp o historii Żywca i przenosimy się za pomocą kapsuły czasu na uliczkę z XIX w., a chwilę później do Karczmy Galicyjskiej. Następnym krokiem w poznawaniu jest jak powstaje piwo oraz historia marki Żywiec na przestrzeni lat (od międzywojnia po czasy PRL). W końcu zaznajomieni z historią trafiamy z powrotem do teraźniejszości i możemy poddać się degustacji piwa (dorośli) i soku (dzieci).
Hej!!! Z tej strony Ania i Maciek. Jesteśmy z Małopolski, z Krakowa. Chcemy nasze podróże, te małe, większe i te całkiem duże, pokazać Wam. Zainspirować? Tak, żeby korzystać z piękna tego świata :)
08 lutego 2014
24/2014: Muzeum Arcyksiążęcego Browaru - Żywiec (woj. śląskie, pow. żywiecki, gm. Żywiec)
Drugie podejście do Muzeum, tym razem udane. Krótki wstęp o historii Żywca i przenosimy się za pomocą kapsuły czasu na uliczkę z XIX w., a chwilę później do Karczmy Galicyjskiej. Następnym krokiem w poznawaniu jest jak powstaje piwo oraz historia marki Żywiec na przestrzeni lat (od międzywojnia po czasy PRL). W końcu zaznajomieni z historią trafiamy z powrotem do teraźniejszości i możemy poddać się degustacji piwa (dorośli) i soku (dzieci).
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będziemy wdzięczni za Twój komentarz. Pamiętaj, że każdą myśl możesz wyrazić w sposób kulturalny, jeśli tylko tego zechcesz.